conijnreizen.nl

Bloggen

De voordelen van een lopende lening oversluiten

lening oversluiten

Wanneer je een lening hebt lopen die je maar niet af kunt lossen, dan kan dit flinke stress veroorzaken. In dat geval is een lening oversluiten wellicht een goed idee. Je kunt zo alles onderbrengen op één plek en je bent van de stress van de eerste lening af. Maar wat is een lening oversluiten precies, en kom je er wel voor in aanmerking? Lees gauw verder om het te ontdekken.

Een lening oversluiten: wat is dat precies?

Een lening oversluiten betekent dat je jouw lening onderbrengt bij een andere kredietverstrekker en dat deze nieuwe partij de oude kredietverstrekker vergoed. Als je een lening oversluit, sluit je één nieuwe lening af voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen. Je hebt dan geen meerdere leningen meer, maar één grote lening. Omdat je één grote lening hebt in plaats van allemaal relatief kleine leningen, betaal je minder rentekosten.

lening oversluiten

Waarom zou je een lening oversluiten?

Allereerst kan het oversluiten van een lening er dus voor zorgen dat je onder de streep minder rente betaalt. Als jij bij meerdere partijen leningen hebt lopen dan betaal je overal afzonderlijk rente. Dat is bij elkaar een hoop geld. Als je alles onderbrengt op een plek dan is de kans groot dat je rente lager uitvalt dan voorheen. Een ander voordeel is dat je alle informatie op dezelfde plek hebt. Je leent van maar een enkele partij en hebt dus ook een duidelijker overzicht van wat je hebt geleend en wanneer je het terug moet betalen. 

lening oversluiten

Meer verhalen