conijnreizen.nl

Bloggen

5 manieren om een auto zo lang mogelijk mooi te houden.

spanbanden

Hoe kun je jouw auto in nette staat houden en hem er netjes uit laten zien?

Hiervoor zijn meerdere opties/aanbevelingen te noemen. Hieronder gaan we kort in op vijf mogelijkheden.

1. Houd hem schoon

Door je auto schoon te houden en dus regelmatig te wassen sla je twee vliegen in een klap. Je laat jouw auto er namelijk stralend uit zien. En je zorgt dat je eventuele schadelijke zaken van de auto af haalt. Denk bijvoorbeeld aan het zout de winter dag. Dit moet je er niet te lang op laten zitten want dan gaat het je lak aan tasten.

Denk bij het wassen ook aan de onderkant van de auto. Neem deze goed mee.

spanbanden

2. Technisch onderhoud

De technische staat van jouw auto moet goed blijven. Je wilt natuurlijk niet stil komen te staan onderweg. Plan dus je jaarlijkse onderhoudsbeurten in bij de erkende garage. Deze zorgt ervoor dat problemen preventief worden voorkomen. Daarnaast is het goed voor de inruilwaarde als er een goede onderhoudshistorie is.

3. Binnenkant netjes houden

De binnenkant wil je uiteraard ook netjes houden. Hiervoor kun je autohoezen gebruiken. Door deze hoezen over de stoelen te doen blijft de bekleding als nieuw. Komen er toch vlekken in de bekleding dan kun je deze behandelen met speciale vlekken verwijderaars voor auto interieurs. Doe dit wil zo snel mogelijk nadat de vlek er in is gekomen.

4. Rookverbod

Sta niet toe dat er in de auto gerookt wordt. Doe dit dus zelf niet maar laat anderen die met je meerijden dit ook niet doen.

5. Beschermen tegen weersinvloeden

Wil je jouw auto beschermen tegen weersinvloeden zet de auto dan waar mogelijk binnen. Kan dit niet, gebruik dan autohoezen die je helemaal over de auto heen kunt trekken.

Staat er een stevige wind die de hoes er af dreigt te blazen? Dan kun je nog spanbanden hiervoor gebruiken. Deze spanbanden kun je vaak bij dezelfde aanbieder kopen als degene die de hoezen verkoopt.

Met bovenstaande tips houd je jouw auto in goede staat en geniet je er nog meer van.