conijnreizen.nl

Bloggen

Auto gebruiken of bezitten?

auto delen

Je kunt op verschillende manieren aan een auto komen. Je kunt een auto kopen, huren of leasen. Tegenwoordig worden er ook steeds meer auto’s gedeeld. Stapp In is een bedrijf bijdraagt aan duurzamere mobiliteit. Tegenwoordig hebben steeds meer mensen meer interesse in gebruik en minder in bezit. Lees hier ook meer over deelauto’s en over voor wie autodelen interessant is. 

Auto kopen, huren, leasen of delen

Als je een auto koopt, dan word je eigenaar van de auto. Als je een auto huurt, dan doe je dit vaak voor een korte periode, bijvoorbeeld voor een vakantie. Als je een auto deelt, dan deel je de vaste kosten met verschillende deelnemers. Als je een auto least, dan heb je maandelijks vaste lasten en ben je niet verantwoordelijk voor het onderhoud. 

Voordelen auto delen

Als je een auto wilt delen, dan kun je gemakkelijk een auto reserveren. De sleutel is te vinden in het dashboardkastje. Ook weet je precies wat voor soort auto je krijgt. 

Bezit en gebruik

Als je een auto in bezit hebt, dan is de auto volledig van jou. Dat betekent dat jij ook volledig voor de onderhoudskosten opdraait. Als je een auto deelt, dan zitten er veel voordelen aan verbonden. Je gebruikt de auto wanneer jij deze nodig hebt. Ook zijn de kosten veel lager omdat je deze deelt. Toch zijn er nog veel mensen die waarde hechten aan het hebben van een eigen auto. Ook dat er geen vervoer is op elk moment dat je het nodig hebt, is een argument om een eigen auto te kopen. 

Buurtinitiatieven

In veel buurten worden er initiatieven uitgerold om auto’s te delen. Waarom? Omdat veel mensen niet geld hebben voor een eigen auto of omdat ze niet vaak een auto nodig hebben. Als je een deelauto gebruikt dan kan dit vaak onhandig zijn of duur. Het gaat behoorlijk in de parkeerkosten lopen.

Bedrijfsauto delen

Als werknemers naar een klant gaan, gaan ze vaak met hun eigen auto of met een huurauto. Het is veel slimmer om de werknemers met een deelauto naar de afspraak te laten gaan.