conijnreizen.nl

Bloggen

Auto kopen of leasen?

Is het tijd voor een nieuwe auto? Maar twijfel je of je een nieuwe auto gaat kopen, of dat je voor een leaseauto gaat? Dan is het natuurlijk slim om de voor- en nadelen van beide opties te overwegen. En daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je namelijk de voor- en nadelen van beide opties. En geven je handige tips voor short lease maar ook voor andere opties.

Overwegingen om rekening mee te houden

short lease

Het kopen van een auto of een leaseauto kan beide interessant zijn. Echter is het belangrijk om je persoonlijke situatie in kaart te brengen. Vind je het bijvoorbeeld niet belangrijk om in een nieuwe auto te rijden? Dan is het kopen van een auto vaak een goede keuze. Je kunt namelijk een goedkope auto aanschaffen, en jezelf hiermee vervoeren. Echter is de kans hierbij groter dat je stukken krijgt, omdat je auto wat ouder is. Wanneer je de kans daarop wilt verkleinen, is autolease een aantrekkelijk. Je rijdt namelijk in een in een nieuwe auto, waardoor de kans op gebreken kleiner is. En mocht er wat gebeuren, dan breng je de auto naar de garage en hoef je de kosten vaak niet zelf te voldoen. Tevens wordt je auto allrisk verzekerd, wat ook weer voor meer zekerheid zorgt.

short lease

Mocht je niet vast willen zitten aan lange contracten, dan is shortlease interessant. Dit is een leaseauto die je per direct stop kunt zetten.