conijnreizen.nl

Bloggen

Container transportvoertuigen: de essentiële onderdelen van container vervoer!

Veelal wordt voor het transporteren, laden en lossen van goederen vanuit de haven een containertransporter gehanteerd. Deze vrachtwagen, zoals de naam al impliceert, is specifiek gericht op het vervoeren van containers vanuit de haven. Een containertransporter is daardoor een betrouwbare oplossing voor vele transportbehoeften. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van container transportvoertuigen? Lees snel meer over deze soort trucks.

Haakarmsysteem

Voor het verplaatsen en kippen van containers worden haakarmsystemen gebruikt. Aan de hand van hydrauliek en pneumatiek is een haakarmsysteem geheel door de chauffeur te hanteren vanuit de cabine. Essentieel voor een systeem is een wendbare en handig uitschuifbare schuifarm. Deze verricht het meeste werk, en is van belang voor het kippen, laden en lossen van een container. Een lange opneemhoek is tevens belangrijk, zodat het systeem flexibeler en weerbaarder is bij het optillen van een container. Een essentieel onderdeel van elke container transportvoertuig.

Chassis

De chassis is het onderstel van de oplegger. Wat je nodig hebt, hangt af van het werk wat je ermee gaat verrichten. Er zijn vaste opleggers van 20 ft, 30 ft, 40 ft & 50 ft, maar daarnaast kun je er voor kiezen om gebruik te maken van uitschuifbare varianten voor meer flexibiliteit. Veelal worden goederen horizontaal geladen en gelost, maar ook voor verticale belading bestaan er geschikte chassis. De chassis is het fundament van een containertransporter: het is daarom van essentieel belang dat deze stevig is en houvast biedt.

Veiligheid

Containertransporters krijgen wel eens te maken met overvallen. Immers transporteren deze veelal goederen met veel waarde. Veiligheid is daarom van belang wanneer je een containertransporter uitzoekt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een Track & Trace systeem te laten installeren op je vrachtwagen of de container. Hierdoor raak je geen van beiden kwijt wanneer deze onverhoopt gestolen wordt, omdat de locatie terug te vinden is aan de hand van GPS. Absoluut het overwegen waard wanneer je spullen met een grote waarde vervoerd, of wanneer je een klein beetje extra veiligheid voor je chauffeurs aan de truck wilt toevoegen.

Andere segmenten

Container transporters zijn veelal gericht op haventransport. Dit is logisch: immers is er geen transportsegment waar zo veel gebruik gemaakt worden van containers. Desalniettemin zijn er andere sectoren die veel gebruikt maken van container transporters. Denk hierbij aan ADR-transport (het vervoeren van gevaarlijke stoffen) en kiptransport. Alles wat in grote kwantiteiten in containers vervoerd wordt, heeft een container transporter nodig. Daarom is deze soort vrachtwagen zo’n populaire keuze.