conijnreizen.nl

Bloggen

De voordelen van een zadel op stang

zadel op stang

Er kan worden gezorgd dat je extra ruimte hebt op je fiets. Het monteren van een zadel op stang kan een goede oplossing zijn om ruimte te creëren op je fiets om een kind mee te nemen. Een fietsstoeltje is vaak een goede oplossing om een jong kind mee te nemen, maar een iets ouder kind zal hier niet snel meer in passen. Een zadel op stang, of een buiszadel, is hiervoor een goede en ruimtebesparende oplossing. Zo’n zadel kan worden geplaatst op zowel een gewone als een elektrische fiets. Ook zijn de zadels geschikt voor zowel heren- als damesfietsen.

zadel op stang

Andere ervaringen

Afmetingen en vormen van frames zullen afwijken, waardoor het montagedeel van de zadel op stang goed moet worden afgestemd. Het grootste verschil bevindt zich in de bovenbuis. Bij een herenfiets is deze hoger en rechter dan de bovenbuis bij een damesfiets. De buisdiameters zijn op de verschillende fietsframes ook anders. Soms zijn er zelfs twee buizen te vinden, waardoor het van belang is dat je goed kiest als het gaat om een zadel op stang. Het draaggewicht van een zadel op de stang ligt vaak rond de 40 kilo. Dit maakt het een goede manier om kinderen tot 6 of 7 jaar te vervoeren.

Meer (bewegings)ruimte

Kinderen raken bij deze leeftijden vaak niet alleen te zwaar maar ook te groot om zich comfortabel genoeg te kunnen bewegen in de ruimte die de zadel op stang creëert. Het traditionele fietsstoeltje is zoal bedoeld voor kinderen tot 3 jaar, de zadel op stang voor de kinderen die tussen de 3 en 7 jaar vallen. Tevens neemt een extra zadel minder ruimte in beslag op een fiets dan zo’n fietsstoeltje. Waar een achterzitje heeft gezeten, kunnen nu meer spullen meegenomen worden. En waar er een fietsstoeltje aan de voorkant heeft gezeten kan er nu makkelijker worden gestuurd.