conijnreizen.nl

Bloggen

Dit maakt een watersportverzekering afsluiten zo interessant

Een watersportverzekering is een verzekering die zoals de naam al aangeeft wordt afgesloten voor iedereen die aan watersporten wenst te doen. Het gaat hierbij dan meer concreet om een verzekering die ervoor kan zorgen dat jij de boot waar je eigenaar van bent kan dekken tegen allerhande vormen van schade. De watersportverzekering afsluiten mag dan wel niet verplicht zijn hier in Nederland, in andere landen geldt er wel degelijk een dergelijke verplichting. Omwille van deze reden is het van cruciaal belang om je hier toch even in te gaan verdiepen. In ieder geval, wil je graag meer over deze verzekering te weten komen? Blijf dan zeker verder lezen!

Wat is een watersportverzekering?

Laat ons voordat we je meer gaan vertellen over een watersportverzekering afsluiten eerst even kijken naar wat zo’n watersportverzekering nu eigenlijk precies is. Het gaat hierbij om een verzekering waarbij je kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke dekkingen voor wat jouw boot betreft. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om te kunnen rekenen op een eenvoudige dekking voor schade die je aanricht aan derden. Daarnaast is het echter eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor het laten dekken van meer omvangrijke schade, bijvoorbeeld degene die aan je eigen boot ontstaat. In ieder geval, wil je graag kunnen rekenen op zoveel mogelijk zekerheden? Dan is kiezen voor een watersportverzekering afsluiten in de praktijk altijd meer dan de moeite waard.

Hoe kan je zo’n watersportverzekering afsluiten?

Als je interesse hebt in het afsluiten van een watersportverzekering zal je tot de vaststelling komen dat je zo’n verzekering op verschillende manieren af kan sluiten. Het is wat dat betreft dan ook erg belangrijk om stil te blijven staan bij de verschillende soorten varianten die er op de markt bestaan. Enkele mogelijkheden waar we precies een onderscheid tussen maken zijn de onderstaande:

  1. De WA-verzekering voor watersporters;
  2. De WA+ beperkt cascoverzekering voor watersporters;
  3. De WA+ volledige cascoverzekering voor watersporters;

Als je kiest voor het uitsluitend afsluiten van de WA-verzekering moet je er zoals eerder al aangehaald wel voor opletten dat alleen de schade aan derden is ingedekt. En op welke manier je eigen boot schade oploopt, je zal dus altijd zelf voor de kosten moeten opdraaien.

Is het watersportverzekering afsluiten verplicht of niet?

Wanneer je een auto aankoopt weet je dat je deze bij wet verplicht moet laten verzekeren. Hiermee zullen we ongetwijfeld niets nieuws vertellen. Een watersportverzekering afsluiten is dan weer echter helemaal niet verplicht. Voor een dergelijke verzekering geldt dat je aldus als eigenaar van een Nederlandse boot volledig zelf kan bepalen of je ervoor gaat kiezen om deze af te sluiten of niet. Maak je deze keuze niet? Dan is dat dus jouw eigen beslissing en kan niemand daar iets tegenin brengen. Dit gezegd hebbende is het wel erg belangrijk om er rekening mee te houden dat je in dat geval een stevig risico loopt. Hoe dan ook, wil je er absoluut zeker van kunnen zijn dat je op twee oren kan slapen voor wat het varen met je boot betreft? Dan zal je kunnen vaststellen dat een watersportverzekering afsluiten in de praktijk altijd meer dan de moeite waard is te noemen.