conijnreizen.nl

Bloggen

Een cmr vrachtbrief is belangrijk

cmr vrachtbrief

Als je als logistiek bedrijf de grens overgaat dan is het belangrijk om cmr vrachtbrief te hebben. Het Cmr overeenkomst is een overeenkomst tussen vooral Europese landen over hoe er via de weg transport mag worden gedaan tussen de verschillende landen. Als de chauffeur de grens over gaat dan is het belangrijk dat hij of zij een cmr brief bij zich heeft en ingevuld heeft. In de brief staan allemaal verschillende gegevens over het transport zodat het voor de douane bij eventuele controles allemaal sneller gaat om te controleren. Een cmr brief moet altijd officieel zijn en volgens een bepaald formaat. Je kunt dus niet zelf zo een cmr brief in elkaar zetten.

Goed invullen is belangrijk

Het is heel belangrijk dat je de cmr vrachtbrief zonder fouten invult. Het is namelijk best een serieus papiertje en daar mogen dus geen fouten in zitten. Zit er wel een fout in dan kun je als zender grote boetes krijgen en dat wil je natuurlijk niet. Door een cmr brief online in te vullen met software kun je vaak al heel veel fouten voorkomen. Het is vaak een moeizame klus al die papieren handmatig invullen dus laat het lekker doen door een software waardoor je veel tijd zal besparen. Een cmr brief is serieuze business want het is een brief die internationaal erkend is dus let goed op bij het invullen voordat je de brief afgeeft.

cmr vrachtbrief

De verschillende soorten cmr brieven

Er bestaan verschillende soorten cmr brieven, de ene heeft een hele lay-out waarin je alleen maar nog wat gegevens hoeft in te vullen en de andere is weer juist helemaal leeg. Let dus goed op welke soort vrachtbrieven je nodig hebt!