conijnreizen.nl

Bloggen

Elektrische steppen

E-steps kopen

Een elektrische step is een snel vervoermiddel. Je kan lekker rond toeren zonder jezelf echt moe te maken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over te hoge benzineprijzen, want je laat je step gewoon thuis op aan de stroom. Veel mensen willen tegenwoordig  E-steps kopen. In deze tekst word alles uitgelegd over de E-step.

Maximumsnelheid van de E-step

De maximumsnelheid van de E-step is maar 20 km/u. Dit lijkt erg traag, maar op een step zal dit al gelijk een stuk sneller aanvoelen. Omdat je minder gewicht onder je hebt zal 15 km/u ook al snel aanvoelen. Voor het gebruik in de stad is dit in het algemeen al snel genoeg, omdat dit stapvoets is. Wil je de elektrische step op je eigen terrein gebruiken? Dan kun je voor een grotere maximumsnelheid gaan. Hoe krachtiger de motor is, hoe sneller je zult kunnen gaan. Maar de meeste E-steps hebben standaard een maximum van 20 km/u.

Maximum belasting van de E-step

Het maximale gewicht van de meeste E-step ligt ongeveer tussen de 100 Kg en 120 Kg. Als je zwaarder dan dit bent, moet je op zoek gaan een step met een hogere belasting. Het is niet verstandig om de maximale belasting te negeren. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller een ongeluk kan veroorzaken of zelf er in zitten. 

E-steps kopen

Vermogen van de E-step

Het vermogen van de E-step is gemiddelt 250 watt. Dit kan verschillen per step. Heb je namelijk een step met een sterkere motor? Dan heeft je step ook meer vermogen nodig om vooruit te gaan. Voor volwassenen wordt het niet aangeraden om een step onder de 250 watt te nemen. Dat kan je snelheid en je accu negatief beïnvloeden. Voor veel mensen gaat het hier dus fout. Wanneer ze E-steps kopen, checken ze niet na hoeveel het vermogen is.