conijnreizen.nl

Bloggen

Gereedschap voor fietsonderhoud

Fietsonderhoud

Wanneer je een fanatieke fietser bent zorg je waarschijnlijk ook voor je eigen fietsonderhoud. Dat is logisch want mocht er iets onderweg gebeuren als je aan het fietsen bent moet je ook ter plekke je fiets kunnen repareren. Onderhoud betekent niet alleen het sleutelen aan je fiets wanneer er iets niet meer helemaal goed werkt maar ook het schoonmaken van de fiets. Dit is misschien wel net zo belangrijk als het repareren van je fiets. Onderhouden is ook meer dan alleen het repareren. Je kunt vaak namelijk ook schade voorkomen wanneer je de fiets op een goede manier onderhoudt. Dit houdt dus in tijdig onderdelen vervangen wanneer deze beginnen te slijten maar ook dat je het juiste gereedschap gebruikt. je kunt namelijk niet altijd alles doen met je handen en een schroevendraaier en moersleutel.

Fietsonderhoud

Welk gereedschap is er?

Als je fietsonderhoud gaat plegen is het belangrijk dat je dus de juiste gereedschappen gebruikt. Doe je dit niet kun je alleen maar meer schade aanrichten aan je fiets en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Zo heb je speciale tools die helpen bij het vervangen van de trapper as, of een speciale moersleutel die alleen op bepaalde fietsen kan worden gebruikt. Er is voor ieder onderdeel eigenlijk wel een perfect geschikte gereedschap, maar om overal iets speciaals te kopen kan duur worden. Een fiets onderhouden is een dure en moeilijke hobby. 

Fietsenwinkel

Wanneer je zelf niet veel verstand hebt van fietsen en fietsonderhoud kun je altijd de keuze maken om naar een fietsenwinkel of fietsenmaker te gaan. Zij hebben namelijk de nodige ervaring om bijna alle fietsen te repareren maar zij hebben ook het nodige gereedschap om dit te doen. Zo weet je zeker dat alles op de correcte manier wordt gedaan en kun je daarna weer zonder zorgen de weg op gaan en genieten van je fiets.