conijnreizen.nl

Bloggen

Kras op bumper? Ga naar AAS Dagherstel

Kras op bumper

Bij een kras op bumper ziet je auto er meteen jaren ouder uit. Het vervelende is dat je zomaar tegen zo’n kras kunt aanlopen. Misschien neem je een bocht iets te ruim of is een boomtak net iets steviger dan je had gedacht. Soms wordt een kras op bumper niet eens door jezelf veroorzaakt. Een onvoorzichtige fietser, een kind met speelgoed waar een scherpe punt aan zit of een collega automobilist die wat minder voorzichtig is; een kras op bumper kun je zomaar krijgen. Gelukkig kan dat meestal worden hersteld en vaak is het niet eens zo heel duur.

Kras op bumper

Reparatie van een kras op bumper

Bij AAS Dagherstel kan een kras op bumper met een maximale lengte van 20 centimeter worden gerepareerd met de spotrepair methode. Het voordeel van die methode is dat alleen de plek van de beschadiging wordt behandeld. Het is dus niet nodig om de hele bumper over te spuiten. Dat is ook de reden waarom reparatie van een kras op bumper bij AAS Dagherstel minder kost dan bij veel andere reparateurs. Reparatie van zo’n kras kost ook niet zo heel veel tijd. Je hebt je auto meestal dezelfde dag weer terug.

Kras op bumper

Hoe werkt de spotrepair methode?

Als er in een kras op de bumper wit materiaal zichtbaar is weet je dat de lak is beschadigd. Reparatie is dan niet mogelijk zonder dat er nieuwe lak wordt aangebracht. In het verleden betekende dit dat de hele bumper overgespoten moest worden. Nu hoeft dat niet meer. Met de spotrepair methode wordt de kras weggewerkt met een soort plamuur. Daarna wordt het oppervlak goed glad geschuurd en kan de beschadigde plek worden gespoten in exact de juiste kleur lak. Tenslotte wordt de beschadigde plek gepoetst en is de kras op bumper verdwenen.