conijnreizen.nl

Bloggen

Met de motor naar Hongarije

motorverzekering

Je bent van plan om eens een leuke reis te maken met de motor. Waar moet je dan heen en wat moet je doen? Het antwoord is Hongarije. Hongarije is een supermooi land om met de motor heen te gaan en te cruisen. Het land heeft veel te bieden. Vooral de mooie bergwegen en de prachtige natuur maken Hongarije een goed land om met de motor heen te gaan.

Voordelen motorrit Hongarije

De landen waar je doorheen rijdt (na Nederland) zijn Duitsland, Oostenrijk en hierna ben je al in Hongarije. Het is een heerlijke rit, omdat de Duitsland en Oostenrijk goede wegen hebben. Het ligt er natuurlijk aan of je graag zo snel mogelijk in Hongarije wil zijn, of extra de tijd wil nemen om de landen waar je doorheen gaat wat meer te zien.

Hongarije heeft een rijke historie en het is er erg warm. Dus als je van motorrijden, zon, lekker eten en een land met een mooie cultuur houdt, dan zit je goed in Hongarije.

Voorbereiding

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden om de reis naar Hongarije perfect te maken. Je reist weliswaar door Europa, maar het gaat niet overal helemaal hetzelfde als in Nederland en Duitsland. In Oostenrijk en Hongarije dien je bijvoorbeeld tol te betalen om gebruik te maken van de wegen. De prijs hiervan is afhankelijk van hoe lang je blijft in de landen. Je kunt voor verschillende perioden een vignet kopen. Deze kun je bij de grens kopen of bij een tankstation nabij de grens.

Denk er natuurlijk ook aan dat je alle spullen die je mee wil nemen ook echt meeneemt. Dit kun je doen door een overzicht te maken voor jezelf terwijl je rustig nadenkt en jezelf de tijd gunt om te bedenken wat je graag mee wil nemen. Het is al niet heel efficiënt om (veel) spullen mee te nemen op de motor, dus denk goed na wat belangrijk is. Zoals kleding, verzorgingsproducten, eventuele medicijnen, paspoort, geld en wat te eten/drinken.

Ook een onderdeel van het voorbereiden op een reis met de motor, is dat je (achterstallig) onderhoud uitvoert. Je gaat een lange reis maken, dus moet dit wel in orde zijn, aangezien je niet in een land -waarvan je de taal hoogstwaarschijnlijk niet machtig bent- met pech langs de weg wil komen te staan. Natuurlijk blijft de kans dat dit gebeurt aanwezig, maar je kunt het zoveel mogelijk minimaliseren. Denk dan aan olie verversen, vloeistoffen bijvullen, filters vervangen en kijken of de banden nog goed genoeg zijn.

Ook dient je motor natuurlijk goed verzekerd te zijn. Sommige motorrijders schorsen de motor bij weinig gebruik en daarom is het goed om op tijd te regelen dat de motor de weg officieel op mag. Als dit nog niet gedaan is, dan kun je het beste zo snel mogelijk een goede motorverzekering uitkiezen.