conijnreizen.nl

Bloggen

Snel en jong het autorijbewijs halen is ideaal

autorijles

Het is zover, je bent eindelijk 16 jaar geworden en bijna volwassen. Wanneer iemand 16 jaar is geworden kunnen er volgens de wetgeving autorijlessen gevolgd worden. Alleen in een auto rijden geeft vrijheid. Voordat erg zelf met een auto gereden kan worden is het van belang dat er veilig gereden wordt, daarom moet er altijd rijles genomen worden. Het is een moeilijke keuze om de juiste rijschool uit te kiezen. Vaak wordt er gekeken naar het slagingspercentage van de rijschool op het examen. Er moet ook rekening gehouden worden met het tarief van 1 lesuur, want niemand wil duur uitkomen tijdens het lessen. Het is ook een nadeel om steeds een andere instructeur te hebben, het is beter om steeds dezelfde instructeur te hebben, iedere instructeur leert autorijden weer anders en let op andere dingen. Er zijn dus veel aspecten waar rekening mee gehouden moet worden, maar geen zorgen, in dit artikel worden tips en trucs gegeven. Goedkope rijlessen Eindhoven of omgeving? Autorijschool Pompert is de place to be! 

Aantal autorijlessen per week

Bijna iedereen kan het leren om in een auto te rijden, alleen is de vraag hoeveel autorijlessen er nodig zijn om het autorijbewijs te bemachtigen. Bepaalde mensen hebber er maar 25 nodig, maar andere weer 50, het ligt dus geheel aan jezelf hoeveel autorijlessen er nodig zijn. Regelmatig 2 keer in de week autorijles nemen is voor de gemiddelde leerling goed. Sommige leerlingen leren het beter als er meer tijd tussen zit, voor deze leerlingen is 1 keer per week ideaal. Het lesuur van rijscholen verschillen ook nog eens, meestal duren de autorijlessen 45,60,90 of zelfs 120 minuten. Het is aangeraden om autorijlessen van 60 minuten te nemen, omdat hier precies genoeg wordt geleerd, niet te veel, maar ook niet te weinig. Het is verstandig om eerst een pakket van 10 autorijlessen te kopen. Hierdoor is te merken om de instructeur/rijschool prettig is en er goed wordt uitgelegd hoe er autogereden moet worden. Als het geen goede rijschool is, kan je altijd nog naar een andere rijschool gaan.

Slaginspercentage van de rijschool

Het CBR meet iedere jaar het slagingspercentage van de rijscholen. Met het overzicht kunnen leerlingen zien hoe elke rijschool het doet en de juiste keuze maken. Bij rijscholen waar het slaginspercentage laag ligt is er te vroeg begonnen met het examen, hierdoor gaat er veel geld verloren. Het slagingspercentage van een rijschool geeft geen garantie voor kwalitatieve autorijlessen, het kan ook zijn dat de rijschool veel autorijlessen geeft voordat er een examen afgelegd kan worden. De belangrijkste tip is om goed te communiceren met de rijinstructeur, zo weet je precies waar je bent en waar je naartoe gaat met de autorijlessen. Bij autorijschool Eindhoven ben je aan het juiste adres voor rijlessen!