conijnreizen.nl

Bloggen

Wat is het remsysteem eigenlijk?

Remschijven Mercedes-benz

Als je weleens auto rijdt, is het goed om te weten wat het remsysteem en remschijven Mercedes-Benz precies zijn. Eigenlijk is het niets anders dan dat wanneer de auto in beweging is, de auto vervolgens tot stilstand kan worden gebracht. Dit doe je natuurlijk door te remmen middels het rempedaal. Ook remschijven komen hierbij kijken. Hierover later meer, maar eerst bespreken we 2 soorten remsystemen.

Dit zijn de 2 soorten remsystemen

Remschijven Mercedes-Benz worden immers aan de naaf gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat ze meedraaien met de wielen. Remmen heeft als resultaat dat ze tegen de remblokken worden gedrukt. Het gevolg: stilstand. aan zodat deze tot stilstand kunnen komen. Een ander remsysteem is trommelremmen. Dit is een trommel met twee halve remschoenen. Het intrappen van de rem zorgt ervoor dat de remschoenen tegen de trommel gedrukt wordt. Het resultaat: wederom een geremde auto. 

Remschijven Mercedes-benz

Hoe werken remschijven precies?

Maar hoe werken remschijven? De remschijf is verbonden met de naaf. Hierdoor draait hij mee met de wielen. Om deze remschijven zitten remtangen, maar ook remblokken. Remblokken worden tegen de remschijven aangedrukt. Dit zorgt voor een bepaalde wrijving, waardoor er niet goed meer gedraaid kan worden. Het gevolg: de auto komt tot stilstand.