conijnreizen.nl

Bloggen

Wat zijn de verschillende manieren om te leasen

Een auto leasen is een goede keuze wanneer je graag een mooie auto wilt, maar niet in een keer het totale vaak hoge aankoopbedrag van een auto wilt besteden. Bij Auto Leasen Autocenter betaal je een vast bedrag per maand dat is vastgesteld op de looptijd van de overeenkomst en het aantal kilometers waarvoor men in de overeenkomst gekozen heeft. Er zijn verschillende leasevormen die in overweging genomen kunnen worden. Neem bijvoorbeeld private lease, financial lease, operational lease of shortlease. Men moet zich goed bewust zijn van de overeenkomsten en verschillen tussen deze leasevormen om zo tot een verstandige keuze te kunnen komen over welke leasevorm het meest geschikt is.

Wat zijn de verschillende leasevormen

Wanneer men kiest voor Auto Leasen Autoleasecenter zal men er al snel achter komen dat er verschillende leasevormen bestaan. Het kan het gevoel geven dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien, maar wanneer de verschillen en overeenkomsten duidelijk op een rijtje staan is het eigenlijk heel makkelijk. Financial lease is een leasevorm waarbij de leasenemer de auto uiteindelijk in bezit heeft. Ook moet de leasenemer zelf zorgen voor het betalen van belastingen, verzekeringen en onderhoud.Dit werkt anders bij operational lease. Bij deze vorm ligt de verantwoordelijkheid voor wegenbelasting, verzekering en onderhoud bij de leasemaatschappij.

Nog meer leasevormen

De tweede bovengenoemde vormen financial lease en operational lease kunnen worden beschouwd als de twee lease hoofdvormen, echter zijn ze niet de enige twee. Een andere vorm is bijvoorbeeld occasion lease. Hoewel leaseauto’s vaak nieuwe auto’s zijn is dat bij deze vorm niet het geval. Bij occasion lease ontvang je namelijk een gebruikte, maar nette leaseauto. Wanneer men niet te lang vast wil zitten aan een leasecontract is shortlease een goede keuze. Hierbij is de looptijd over het algemeen tot maximaal 24 maanden. Dus wanneer men niet direct een groot bedrag wil investeren en op zoek is naar een auto voor een kortere periode is deze vorm ideaal.