conijnreizen.nl

Bloggen

Welke spullen zijn handig om in je auto te hebben?

auto

Als je op reis gaat, is het belangrijk om goed voorbereid op weg te gaan. Het is belangrijk om de juiste spullen mee te nemen als je op pad gaat. Je wilt niet onderweg tegen een probleem aanlopen en dat je de oplossing niet voorhanden hebt. Welke spullen zijn handig om in je auto mee te nemen voor als je een ongeluk krijgt of voor als je wordt aangehouden?

Gerenommeerd autobedrijf: Bert Wieten

Handige documenten om mee te nemen

Als je met je auto een aanrijding krijgt, dan is het belangrijk om een Europees schadeformulier in de auto te hebben. Het is ook mogelijk om schade te melden via WhatsApp, maar toch is het aan te raden om het document bij je te hebben. Als je smartphone schade of geen verbinding heeft, dan komt het goed uit als je wel je formulier bij je hebt. Het is ook slim om je groene kaart mee te nemen. Daar staan de polisgegevens en de telefoonnummers op. 

Briefgeld

Het kan iedereen een keer overkomen. Je rijdt je tank leeg. Je zult zien dat je je pinpas vergeten bent. Dan is het wel handig als je die tank kunt vullen. Zorg er daarom voor dat je altijd minimaal 10 euro in je auto hebt liggen. Je kunt de tank dan alsnog vullen. 

Lader voor je telefoon

Als je lange reizen gaat maken dan komt het wel eens voor dat je telefoon batterij op is. Je hebt niet altijd de mogelijkheid om de telefoon op te laden in de hotelkamer. Het is dus handig om ervoor te zorgen dat je een autolader bij je hebt. 

Brandblusser

Het is slim om een brandblusser bij je te hebben, zeker in de zomer. Als het zomer is dan kan het zijn dat je motor oververhit raakt. 

Gevarendriehoek en veiligheidsvest

Het is handig om dit mee te nemen. Met een gevarendriehoek kun je andere weggebruikers waarschuwen als je pech met je auto hebt. Het kan zijn dat je met je auto op de rijbaan tot stilstand bent gekomen. Het is dan erg handig om een gevarendriehoek neer te zetten voor er nog meer ongelukken gebeuren.