conijnreizen.nl

Bloggen

Altijd veilig op de fiets

racefiets verlichting

Vroeger was men ervan overtuigd dat je alleen verlichting hoefde te voeren als het donker was, na onderzoek is gebleken dat je ook overdag met verlichting beter zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Maar natuurlijk is het wel afhankelijk van het soort verlichting wat je gebruikt, racefiets verlichting is er namelijk in een aantal soorten. Ook betreft de batterij en het opladen zijn er diverse mogelijkheden, in de webshop van lightyourbike.nl zit je helemaal goed als je op zoek bent naar verlichting voor je racefiets. Snel heb je de goede verlichting in huis voor je fiets.

Soorten verlichting

Natuurlijk is er een verschil tussen de racefiets verlichting aan de voor en achterkant van je fiets, aan de voorkant moet de lamp helder genoeg zijn om de weg te verlichten waarop je rijdt. De verlichting aan de achterkant, moet ervoor zorgen dat andere fietsers of weggebruikers je altijd zien rijden. Het is namelijk niet de bedoeling dat je over het hoofd wordt gezien als je aan het fietsen bent, het voeren van verlichting is niet voor niets ook overdag erg belangrijk in zomer en winter.

racefiets verlichting

Led verlichting 

Denken we aan racefiets verlichting dan denken we niet direct een led verlichting, toch wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt dan andere technieken als batterijen. Led verlichting heeft als grote voordeel dat tijdens het gebruik de sterkte van de verlichting niet afneemt, terwijl dit bij andere soorten verlichting wel zo is. Led verlichting blijft van het begin tot het eind even fel branden, ander voordeel is ook dat je verschillende manieren hebt om de verlichting op te laden. Vaak kun je dit doen met een powerbank, computer of gewoon via netstroom. Led is ook energiezuiniger, hierdoor geniet je langer van je verlichting, en ben je goed zichtbaar voor andere weggebruikers.