conijnreizen.nl

Bloggen

Dashcam inbouwen voor in je auto?

Dashcam inbouwen

Wanneer je veel auto rijdt kan er van alles onderweg mis gaan. Zo zit een ongeluk in een klein hoekje en hoeft dit niet altijd jouw schuld te zijn. Veel van de auto ongelukken die gebeuren op de weg worden veroorzaakt door een ander. Dit betekend dus dat jij in de meeste gevallen er niks aan kan doen als jij in een verkeersongeluk terecht komt. Helaas gebeurt het nog te vaak dat een onschuldig iemand de schuld krijgt van een auto ongeluk. Om dit te voorkomen is het verstandig om een dashcam inbouwen te laten uitvoeren. Op deze manier wordt jouw hele rit op de weg vastgelegd, als er dan wat mis gaat heb je altijd de beelden om naar terug te kijken. 

Dashcam inbouwen

De werking

Je vraagt je misschien af hoe een dashcam inbouwen werkt. Niet zo gek natuurlijk want nog niet heel veel mensen in Nederland gebruiken een dashcam in het verkeer. Dit apparaat is eigenlijk een kleine camera die wordt gemonteerd onder de voorruit van je auto. Op het moment dat jij begint te rijden detecteert dit apparaat dat je rijdt en begint deze met opnemen. Wanneer je dan in een verkeersongeluk terecht komt kan je op een knopje drukken en worden de beelden die je zojuist hebt gemaakt opgeslagen. 

Verzekering

Stel dat iemand die tegen jouw auto aanrijdt dan beweert dat jij dit hebt veroorzaakt, dan kan je altijd aan de hand van de beelden het tegendeel bewijzen. Zo vraagt je verzekering soms ook of je een dashcam in je auto hebt zodat ze zeker weten dat ze de schade aan je auto kunnen verzekeren. Wanneer je geen dashcam hebt is het moeilijk om te bewijzen wie er fout zat. Door dit apparaat aan te schaffen denk jij jezelf alvast in voor het ergste.