conijnreizen.nl

Bloggen

Snel schademotor verkopen

Bij schade aan de motor kan er voor twee opties worden gekozen: laten repareren of de schademotor te verkopen. Niet altijd is er de ruimte (financieel, tijd) voor om de reparatie te laten uitvoeren. In sommige gevallen is de schade zo groot dat reparatie niet mogelijk is of zullen de kosten te hoog oplopen. Schademotor verkopen is dan de enige mogelijkheid en moet daar zeker niet veel tijd aan verloren gaan.

Wat is de motor nog waard?

Dat is het eerste wat naar voren komt bij schademotor verkopen. Niet eenvoudig te bepalen omdat elke schademotor apart bekeken moet worden. Er kan namelijk niet worden uitgegaan van de marktwaarde. De aard van de schade is bepalend. Gaat het namelijk om alleen om wat lichte (blik) schade? Dan zal de waarde hoger uitvallen dan bij een motor waar er sprake is van waterschade. Er kan soms de beschikking worden verkregen over een schaderapport van de verzekeringsmaatschappij. Daar kan de waarde wel vrij nauwkeurig mee bepaald worden. Echter is er in de meeste gevallen geen schaderapport beschikbaar. Het op eigen initiatief laten opmaken van zo een rapport komt in de meeste gevallen niet voordelig uit omdat de kosten dan wel beginnen op te lopen.

Combineren waarde bepaling en verkopen

Dat is de manier bij uitstek voor schademotor verkopen. Aan belangstelling voor zulke motoren is er geen gebrek en komt dat voornamelijk uit de hoek van bedrijven. Die hebben gelijk ruime ervaring over waardebepaling schademotor. De benodigde informatie kan zelfs online worden ingevuld waarna er een bod wordt uitgebracht. Dat wordt ook nog gedaan zonder kosten in rekening te brengen. Het voordeligst komt het dus uit dat dat schademotor verkopen ermee gecombineerd kan worden. Arrangeren om de schade motor te laten ophalen moet daar ook een deel vormen en geldt dat eveneens voor een vlotte afhandeling van het papierwerk.