conijnreizen.nl

Bloggen

Tips voor het afsluiten van een motorverzekering

Het is in Nederland verplicht om een verzekering af te sluiten voor je motor. Je moet verplicht een WA verzekering hebben. Dit is een goedkope motorverzekering die alleen de schade die jij aan een ander toebrengt vergoed. Boven deze verzekering zijn er nog een aantal andere verzekeringen. In de regel is het hoe duurder de verzekering is, hoe meer schade er is gedekt. Wil je een motorscooter verzekeren? Dan is het een goed idee om op de onderstaande dingen te letten.

Tip 1: Vergelijken

De eerste tip voor het afsluiten van een motorverzekering is om de verzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kun je eenvoudig op het internet doen. Er zijn veel verschillende aanbieders. Op de vergelijkingssites kun je eenvoudig al jouw wensen invullen. Vervolgens gaat de computer zijn werk doen en komen de goedkoopste opties overzichtelijk in een lijstje te staan. 

Tip 2: Nadenken

De tweede tip is om goed na te denken wat jij graag verzekerd wilt hebben. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om een motor van vijftien jaar oud allrisk te gaan verzekeren. De premie zal in dat geval hoger zijn dan de schade die je eventueel aan de motor kwijt bent. Woon je in een buurt waar veel motoren worden gestolen? Dan is het een goed idee om je motor ook tegen diefstal te verzekeren.

Tip 3: Schadevrije jaren

De derde en laatste tip is om een verzekering uit te kiezen waarbij je schadevrije jaren op kunt bouwen. Door deze schadevrije jaren krijg je korting op je premie. Hoe ideaal is dat?