conijnreizen.nl

Bloggen

Veilig en gemakkelijk uw caravan verkopen?

Denkt u er over na de caravan te verkopen? maar weet u niet goed hoe u dit aan kunt pakken? Zoekt u na vele mooie kampeervakanties met uw caravan een betrouwbare koper voor de caravan?

Er komen veel vragen op u af wanneer u besluit een caravan te verkopen. Een caravan verkopen aan een particulier kan soms veel tijd kosten, bovendien wilt u graag een zo goed mogelijke prijs ontvangen voor de caravan. Gelukkig is er nu een betrouwbare partner die voor u kan bemiddelen en u bij staat tijdens het verkoop proces.

Hoeveel is mijn caravan waard?

Een goed onderhouden caravan kent doorgaans geen snelle afschrijving. De waarde van uw caravan hangt net als bij auto’s af van de cataloguswaarde en de leeftijd van uw caravan, maar bij de verkoop van caravans is de staat van onderhoud en de eventuele gebruiksschade ook van groot belang om de exacte waarde te bepalen. U kunt om deze reden vaak geen rekentools vinden om de waarde van uw caravan te bepalen. Wanneer u de caravan wilt verkopen is het soms lastig om zelf een reële prijs te bepalen.

Caravan dealers taxeren uw caravan en beoordelen de staat van onderhoud om u een prijs te kunnen geven. Juist omdat de staat van onderhoud zo belangrijk is voor een goede verkoop van de caravan is het fijn om professionele begeleiding te krijgen bij het verkoop proces.

Geen gedoe met prijsonderhandelingen en kijk afspraken met potentiele kopers. Gewoon een veilige en betrouwbare afwikkeling van de verkoop en een goede prijs voor de caravan is voor ons vanzelfsprekend.

Hoe helpen wij u bij het verkopen van een caravan?

U meldt de caravan aan via de website. Dit kan door het kenteken van uw caravan in te voeren. Om de caravan te verkopen voor een goede prijs is het belangrijk dat u alle gegevens van uw caravan doorgeeft via het aanmeldformulier. U kunt ook foto’s meesturen zodat de taxatie en verkoop van de caravan zo soepel mogelijk verloopt.

De aanmelding van de caravan komt binnen bij de afdeling voertuig controle. Zij nemen contact met u op om de details door te spreken. Daarna wordt de caravan zichtbaar in een afgeschermde veiling die alleen zichtbaar is voor caravan dealers. Het resultaat wordt zo snel mogelijk naar u terug gekoppeld.

Wanneer u akkoord gaat met het bod ontvangt u de gegevens van de caravan dealer en ontvangt u een verkoopovereenkomst per mail. Zo kan het verkopen van een caravan snel worden afgehandeld. Wanneer u niet tevreden bent met het bod kan uw caravan nogmaals worden aangeboden.

De koper controleert volgens de verkoopbeschrijving of de caravan in orde is zoals afgesproken. De betaling van het overeengekomen bedrag ontvangt u contant of via bankoverschrijving.

Heeft u plannen om de caravan te verkopen maar heeft u nog vragen over onze werkwijze? Laat het ons dan weten, wij helpen u graag op weg.