conijnreizen.nl

Bloggen

Wil je ook deel 2 halen om te varen?

Vaarbewijs 2

Wil je ook op de grote wateren varen heb je als aanvulling op deel 1 vaarbewijs 2 nodig, natuurlijk kun je ook alleen deel 2 halen maar dan heb je alleen een certificaat en mag je er niet mee varen. Kort gezegd heb je dus 1 nodig om deel 2 ook te halen, en te mogen varen op alle wateren. Doe je de twee examens tegelijk, wat goed mogelijk is dan kun je voor beide slagen of voor beide zakken. Maar slaag je voor deel 2 dan kun je net zo goed voor deel 1 zakken of omgekeerd. Met alleen deel 2 mag je overigens niet varen.

De moeite waard om te halen

Wanneer je vaarbewijs 1 hebt dan is deel 2 een waardevolle toevoeging om te halen, natuurlijk moet je hiervoor wel wat meer in de boeken duiken of een cursus nemen bij nuvaarbewijs.nl. Belangrijke elementen worden behandeld die van toepassing zijn om op grote wateren te kunnen en mogen varen. Je hoeft ook bij het halen van vaarbewijs 2 geen praktijkexamen te doen, alleen de theorie voldoet om het examen met goed gevolg af te kunnen leggen. Je moet wel vanuit de schoolbanken een koers uitzetten waarbij er wind en dwarsstromen aanwezig zijn.

Vaarbewijs 2

Leer de kracht van de zee kennen

Met vaarbewijs 2 leer je ook de kracht van de zee kennen, de wind en welke invloed bepaalde elementen hebben. Zodra je het vaarbewijs hebt gehaald, ben je er klaar voor om op grote wateren te varen met je pleziervaartuig. Na het halen van deel 2 zal je zekerder aan het roer staan op grote wateren, omdat je weet wat er kan gebeuren wanneer het waait of als er stromingen zijn onder water. Op de website van nuvaarbewijs.nl kun je informeren naar het halen van je vaarbewijs.